Kötelező cégkapu regisztráció – fontos tudnivalók

Mint az bizonyára ismeretes Önök előtt a sajtóból vagy a jogi képviselőjüktől, hogy a cégeknek, ügyvédi irodáknak, egyesületeknek, alapítványoknak, (tehát minden gazdasági szereplőnek) a hatósági ügyintézése 2018.01.01-től elektronikus úton történik, melyhez cégkapu regisztráció szükséges.

Leegyszerűsítve a Cégkapu egy olyan központi szolgáltatás, amely azt a célt szolgálja, hogy a gazdálkodó szervezetek és a hivatalos szervek az egymás közötti levelezésüket papíralap helyett ezen az elektronikus felületen tegyék meg.

A Cégkapu használata 2018. január 01-től kötelező, 2017. augusztus 31-ig a Cégkapu regisztráció elvégzése kötelező. 

 A Cégkapu regisztrációs folyamat nem túl bonyolult a cegkapu.gov.hu oldalon, azonban szükséges hozzá a céget képviselő részéről a személyes ügyfélkapu, vagy az új típusú személyi igazolvány.

Amennyiben még nem regisztráltak, segítségként küldöm az alábbi információkat.

Regisztráció előtti előkészületek:

  1. Hozzunk létre (vagy kérjük meg az informatikusunkat) egy e-mail címet, amely kizárólag a Cégkapura érkező, onnan küldendő e-mail-ek kezelésére fog szolgálni.
  2. Javasoljuk, hogy az új email cím a cegkapu@cegnev.hu, vagy cegkapu.cegnev@gmail.com Javasoljuk mindenkinek, hogy csak biztonságos szolgáltatónál regisztráljon/készítsen
  3. Győződjünk meg a létrehozott cégkapus email működőképességéről, (tesztlevelekkel). Érdemes lehet később a kisebb cégeknél átirányítani az erre a címre érkező küldeményeket a mindennap – csak az általunk használt – email címre.
  4. Amikor a fentieket elvégeztük, a regisztrációhoz az alábbi adatok kellenek:

ügyfélkapus felhasználói név
ügyfélkapus jelszó
képviselt szervezet adószáma
cégkapu email címe (az új, cegkapu@cegnev.hu email cím)

  Ezt követően viszonylag egyszerűen lehet regisztrálni az Ön által képviselt társaságot, szervezetet a cegkapu.gov.hu honlapon.

Amennyiben a regisztrációhoz a segítségünket szeretné igénybe venni, úgy kérem jelezze mielőbb.

Az általunk végzendő regisztráció esetén is szükséges, hogy a képviselőnek legyen vagy ügyfélkapus belépési lehetősége, vagy új típusú személyi igazolványa, valamint a cégnek a fentiekben körülírt e-mail címe.

Amennyiben nem tud, vagy nem szeretne az elektronikus cégügyintézéssel foglalkozni, meghatalmazással ezt átruházhatja másra is. Meghatalmazott lehet ügyvéd, vagy könyvelő is, és ebben az esetben a céggel kapcsolatos ügyekkel kapcsolatos dokumentumokat a meghatalmazott kapja meg közvetlenül.

Ha ezzel a lehetőséggel kívánnak élni, és minket meghatalmazni, úgy kérem azt is jelezzék, mert ebben az esetben vagy egy plusz meghatalmazási nyomtatvány, melyet ki kell tölteni, és alá kell írni.

 Bízom abban, hogy fenti levelemmel a segítségükre vagyok cégregisztráció témában is.

Ha még maradt nyitott kérdés, kérem jelezze az ismert elérhetőségeinken.

 Üdvözlettel:

 Feodor Rita

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .